Balzsamos epres desszert

Az eper önmagában is finom, a balzsamecet azonban még jobban kiemeli az ízét.

Maradékmentésnek indult, mert lapult a hűtőben egy kevés mascarpone, amiből nagy dolgokat már nem lehetett készíteni, de annyira finom lett, hogy azóta már többször megcsináltam. A legjobb, hogy 5 perc alatt össze lehet dobni, se sütni, se hűteni nem kell. Egy grillparty végén tökéletes desszert. 

balzsamos_eper.jpeg

Hozzávalók - 4 pohárhoz
200 g mascarpone
1 dl tejszín
4-5 evőkanál porcukor
1/2 teáskanál vanília kivonat
250 g eper
4 evőkanál balzsamecet

Elkészítés
Az epret pucold meg, darabold fel. Szórd meg 1-2 kanál porcukorral, majd a balzsamecettel. Hagy állni egy kicsit. 
Addig a mascarponét keverd habosra 2-3 evőkanál porcukorral és a vanília kivonattal, majd lágyítsd egy kicsit a tejszínnel. 
A krémet kanalazd poharakba, majd halmozd rá a balzsamos epret. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő