Őszibarackos-kakukkfüves pite

A markáns kakukkfű jól feldobja még a desszerteket is. Merésznek hangozhat, de az őszibarackkal isteni páros. 

Gyerekkoromban egyáltalán nem szerettem a kakukkfüvet. Sem az ízét, sem az illatát. A telkünkön a ház mellett volt egy kakukkfű pázsit, messziről elkerültem, annyira zavart, és a kakukkfűvel ízesített kajákat sem ettem meg. Mígnem pár éve rájöttem, mennyire jó is ez a fűszer. 
Legutóbb egy pitét készítettem vele, amiben az édes, saját készítésű őszibarack befőttel nagyon jól harmonizált az íze. 

kakukkfuves_barackos_pite.jpg

Hozzávalók a tésztához
50 dkg liszt
10 dkg cukor
25 dkg puha vaj
2 nagy csipet só
kevés víz, ha szükséges

Hozzávalók a töltelékhez
1 konzerv felezett őszibarack
fél teáskanál szárított, morzsolt kakukkfű

Elkészítés
A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval, majd morzsold el benne a vajat. Gyors mozdulatokkal gyúrj belőle tésztát, ha nem áll össze, adj hozzá kevés hideg vizet. Csomagold folpakkba, tedd a hűtőbe 30-40 percre. 
A lehűlt tésztát oszd két részre és nyújtsd ki a formádnak megfelelően - lehet kerek, vagy szögletes is. Az egyik lappal béleld ki a formát, helyezd el rajta a felezett öszibarackokat, szórd meg a kakukkfűvel, majd borítsd be a másik lappal. A tetejét szurkáld meg villával, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon. Tojással kend meg és tedd 160 fokos sütőbe 25-30 percre. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő