Sörös oldalas

Egy pofa barna sör csak jót tehet a hússal.

Nem vagyok oda az oldalasért, de néha, ha a neten böngészés közben ínycsiklandozó képeket látok róla, sütök egy adagot. Mivel az alkohol csak jót tehet a hússal, nem csak jó ízt ad neki, hanem puhítja, lágyítja is, egy egyszerű receptet dobtam össze. 

soros_oldalas_01.jpg

Hozzávalók - 4-6 főnek
1 kg bőrös oldalas
0,5 dl barna sör
só, bors, olaj

Elkészítés
Az oldalast darabold fel, a bőrét srégen irdald be mindkét irányból, hogy a csíkok keresztezzék egymást. A húst jól dörzsöld be sóval és borssal, jusson a fűszerekből a bőr nyílásaiba is. 
A húst fektesd egy magas falú tepsibe a bőrrel felfelé, majd locsold meg kevés olajjal és a sörrel. Fedd be alufóliával, és tedd a 180 fora előmelegített sütőbe. A húsnak 2-2,5 óra kell, hogy meguhuljon, a bőre pedig ropogósra süljön. 35-40 percenként ellenőrizd a húst, locslgasd meg a tepsiben lévő sörös, zsíros szafttal. Ha megpuhult, 15-20 percig süsd fedés nélkül, hogy a bőre ropogjon.
Tepsiben sült rozmaringos/oreganos krumplival, salátával tálald.

TIPP
Nyárson készítheted grillen is. A húst tedd tálcára, vagy vaslapra és fedd le. Ha megpuhult bőrrel lefele tedd a tálcára és irítsd le a bőrét is. 

 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő