Bazsalikomos-citromos keksz

Friss és üdítő keksz, olyan az íze, mint a limonádé. 

Tavasszal beindul nálam a limonádé, vagyis inkább a gyümölcs/zöldség/fűszer vizek gyártása. Egy kis citrommal, naranccsal, eperrel, bazsalikommal, rozmaringgal, vagy uborkával és gyömbérrel eszméletlenül meg lehet bolondítani a sima vizet. Így még az is megissza, aki egyébként - számomra hihetetlen módon - nem szereti. 
Ezek az ízesített vizek pedig ötletet adnak ahhoz, hogy milyen ízben készítsem el a heti keksz adagom. A kedvenc limonádém a citrom-bazsalikom, mivel hetek óta ezt iszom, a keksz masszába is ezeket tettem. Ropogtattál már limonádét? Próbáld ki! :)

citromos-bazsalikomos_keksz.jpegRusztikus kínáló tálca: Woody Decor
Ha tetszik, megrendelheted ide kattintva.

Hozzávalók - kb. 20 darabhoz
250 g liszt
7 g sütőpor
150 g vaj
60 g nádcukor
1 tojás
egy csipet só
1 citrom reszelt héja és leve
fél teáskanál szárított, morzsolt, vagy 8-10 levél friss, felaprított bazsalikom

Elkészítés
Minden hozzávalót tegyél a robotgép kevertő táljába, és a lapos fejjel dolgozd össze a tésztát. Ha összeállt, formázz belőle diónyi golyókat. Tedd egy sütőpapírral kibélelet tepsire, majd vizes kanállal lapogasd el őket. A kekszek tetejét lisztbe mártott villával, vagy sütiecséttel díszítheted. 
Tedd 200 fokos sütőbe 10 percre. Rácson hagyd kihűlni. Sütis dobozban 1-2 hétig eláll, de nem fog, mert 2-3 nap alatt úgyis el fog fogyni. :)

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő