Epres-ricottás pohárkrém

Tavaszi könnyű desszert eperrel és egy kevés rózsavízzel.

Maradékmentésként készült ez a desszert, mert volt egy fél doboz nyitott ricottám, de izagából sokkal sűrűbben megcsinálhatnám. Szezonális gyümölcsökkel és a hozzájuk passzoló ízvilággal variálható, így az évnek bármely szakában össze lehet dobni.

epres_ricottas_poharkrem.jpg

Hozzávalók - 2 adaghoz
120 g ricotta
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál rózsavíz
2 rúd babapiskóta
8 nagy szem eper
kevés tej

Elkészítés
A ricottát keverd habosra a porcukorral és a rózsavízzel. Az epreket mosd meg és távolítsd el a szárát. 4 szem epret turmixolj le, 4 szemet pedig szeletelj fel.
A babapiskótát mártsd a tejbe, majd fektesd a poharak aljára. Kanalazz rá keveset az eperpüréből. A pohár oldalát rakd ki a szeletelt eprekkel, majd töltsd fel a ricottás krémmel. A tetejére kanalazd a maradék eperpürét. 
Díszítésként szórd meg szárított rózsaszirommal.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő