Ricottával és eperrel töltött budáskenyér édes-fahéjas tojásban sütve.
Gyerekkoromban a bundáskenyér főzelék feltét volt. Akkor nem is gondoltam volna, hogy ilyen finom reggeli/uzsonna lehet belőle. A klasszikus verzió a Nutellával töltött, én így tavasszal azonban szeretek egy kicsit könnyebb változatot készíteni édes ricotta krémmel és eperrel. Elsőre macerásnak tűnhet, hiszen a kenyereket, a tölteléket és a tojást is külön-külön elő kell készíteni, de higgyétek el, pillanatok alatt össze lehet dobni.
Hozzávalók - 2 főnek
4 szelet formakenyér
4 szem eper
2 evőkanál ricotta
1 evőkanál porcukor
1 tojás
1 dl tejszín
1 mokkáskanál fahéjas porcukor
olaj a sütéshez
Elkészítés
A formakenyerek héját vágd le, majd a kenyereket egy nyújtófával lapítsd ki.
A ricottát keverd össze a porcukorral, és kend meg vele a kenyereket. Az epret vágd fel vékony szeletekre, helyezd a kenyérszelet egyik felére, majd tekerd fel. Így tölts meg minden szeletet.
Egy serpenyőben hevíts fel fél ujjnyi olajat.
A tojásd és a tejszínt verd fel egy villával, majd a forgasd bele a megtöltött kenyereket. Forró olajban süsd meg.
Porcukorral megszórva tálald.
TIPP
Nyáron áfonyával, ananásszal, télen pedig banánnal is kipróbálhatod.