Francia bundáskenyér
2019. április 24. írta: Városi konyha

Francia bundáskenyér

Ricottával és eperrel töltött budáskenyér édes-fahéjas tojásban sütve.

Gyerekkoromban a bundáskenyér főzelék feltét volt. Akkor nem is gondoltam volna, hogy ilyen finom reggeli/uzsonna lehet belőle. A klasszikus verzió a Nutellával töltött, én így tavasszal azonban szeretek egy kicsit könnyebb változatot készíteni édes ricotta krémmel és eperrel. Elsőre macerásnak tűnhet, hiszen a kenyereket, a tölteléket és a tojást is külön-külön elő kell készíteni, de higgyétek el, pillanatok alatt össze lehet dobni. 

francia_bundaskenyer.jpeg

Hozzávalók - 2 főnek
4 szelet formakenyér
4 szem eper
2 evőkanál ricotta
1 evőkanál porcukor
1 tojás
1 dl tejszín
1 mokkáskanál fahéjas porcukor 
olaj a sütéshez

Elkészítés
A formakenyerek héját vágd le, majd a kenyereket egy nyújtófával lapítsd ki. 
A ricottát keverd össze a porcukorral, és kend meg vele a kenyereket. Az epret vágd fel vékony szeletekre, helyezd a kenyérszelet egyik felére, majd tekerd fel. Így tölts meg minden szeletet. 
Egy serpenyőben hevíts fel fél ujjnyi olajat.
A tojásd és a tejszínt verd fel egy villával, majd a forgasd bele a megtöltött kenyereket. Forró olajban süsd meg.
Porcukorral megszórva tálald.

TIPP
Nyáron áfonyával, ananásszal, télen pedig banánnal is kipróbálhatod. 

süti beállítások módosítása