Francia bundáskenyér

Ricottával és eperrel töltött budáskenyér édes-fahéjas tojásban sütve.

Gyerekkoromban a bundáskenyér főzelék feltét volt. Akkor nem is gondoltam volna, hogy ilyen finom reggeli/uzsonna lehet belőle. A klasszikus verzió a Nutellával töltött, én így tavasszal azonban szeretek egy kicsit könnyebb változatot készíteni édes ricotta krémmel és eperrel. Elsőre macerásnak tűnhet, hiszen a kenyereket, a tölteléket és a tojást is külön-külön elő kell készíteni, de higgyétek el, pillanatok alatt össze lehet dobni. 

francia_bundaskenyer.jpeg

Hozzávalók - 2 főnek
4 szelet formakenyér
4 szem eper
2 evőkanál ricotta
1 evőkanál porcukor
1 tojás
1 dl tejszín
1 mokkáskanál fahéjas porcukor 
olaj a sütéshez

Elkészítés
A formakenyerek héját vágd le, majd a kenyereket egy nyújtófával lapítsd ki. 
A ricottát keverd össze a porcukorral, és kend meg vele a kenyereket. Az epret vágd fel vékony szeletekre, helyezd a kenyérszelet egyik felére, majd tekerd fel. Így tölts meg minden szeletet. 
Egy serpenyőben hevíts fel fél ujjnyi olajat.
A tojásd és a tejszínt verd fel egy villával, majd a forgasd bele a megtöltött kenyereket. Forró olajban süsd meg.
Porcukorral megszórva tálald.

TIPP
Nyáron áfonyával, ananásszal, télen pedig banánnal is kipróbálhatod. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő