Medvehagyma pesto

Szezonban cseréld le a bazsalikomot medvehagymára!

Medvehagyma szezonban szinte kötlező pestot készíteni. Gyors és egyszerű, ráadásul rengeteg mindenhez felhasználhatod: lehet tészta szósz, húspác, pite töltelék, vagy akár szendvicskrém is. Összekeverheted ricottával, sajtkrémmel, feldobhatod vele a körözöttet, vagy fogyaszthatod önmagában. 
Ha sokat készítenél, csak tedd egy üvegbe, önts a tetejére egy ujjnyi olívaolajat. Hűtőben néhány hétig eláll. 
Szerencsére legutóbb én is dupla adagot készítettem, amibe bele is beletört a botmixerem - de csakis azért, mert már nagyon régi volt - így kitart még egy darabig, és tudok nektek szuper recepteket hozni vele. :)

medvehagyma_pesto.jpeg

Hozzávalók
1 csokor medvehagyma (100 g)
100 g dió
100 g pereszel parmezán
olívaolaj

Elkészítés
A medvehagyma szárait vágd le, a leveleket aprítsd fel.
A diót kicsit pirítsd meg, majd aprítsd fel ezt is. A parmezánt reszeld le.
Tegyél mindent a botmixer táljába, önts rá egy kevés olívaolajat és turmixold krémesre. Kevergetés mellett csurgass hozzá annyi olívaolajat hozzá, hogy egy laza krémet kapj.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő