Szardiniai narancsos ricottás tortácskák

A túrótorta olasz verziója, amit Húsvétra naranccsal ízesítve sütnek.

Az olasz túró, vagyis a ricotta számos sütemény alapja. Kerülhet a tésztába, vagy töltelékként is fel lehet használni. Gazdagíthatjuk kandírozott citrommal, naranccsal, vagy citrusok friss héjával. Süthetjük, de pohárkrém, vagy friss töltelék is lehet belőle. A legtöbb ünnepi desszert ricottával készül, akárcsak ezek a kis húsvéti tortácskák. 

 ricottas_torta_blogra.jpeg

Hozzávalók a tésztához - 12 darabhoz
250 g BL 55 liszt
140 g hideg vaj
1 tojás sárgája
2-3 evőkanál hideg víz

Hozzávalók a töltelékhez
250 g ricotta
1 tojás
80 g barnackor
1 csipet só
2-3 evőkanál búzadara
2 db bio narancs reszelt héja
fél narancs leve

Elkészítés
A lisztet mérd ki a robotgép táljában, majd add hozzá a felkockázott vajat. Dolgozd össze a géppel, amíg a a keverék morzsás nem lesz. Add hozzá a tojás sárgáját, dolgozd össze. Ha nem áll össze a tészta, adj hozzá néhány evőkanál hideg vizet. A tésztát csavard folpakkba és tedd a hűtőbe 30 percre.
Keverd össze a töltelék hozzávalóit egy tálban, és ezt is tedd a hűtőbe.
Vajazz ki 7 centi átmérőjű tortaformákat. A tésztát a pihentetés után egy lisztezett deszkán nyújtsd ki 1 centi vastagra, majd egy 8 centis pogácsaszaggatóval vágj belőle köröket. A kiszaggatott tésztával béleld ki a formákat és háromnegyedig töltsd meg a töltelékkel.
Az így kapott tortácskákat helyezd egy tepsire, és 180 fokon süsd 15-20 percig. A kész tortákat még melegen fordítsd ki a formákból, majd egy rácson pihentesd.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral és reszelt narancshéjjal.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

bbq (11) befőzés (14) desszert (107) fűszer (21) gasztro túra (7) halak (22) húsok (95) ital (46) karácsony (33) kenyér (63) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (108) leves (41) négy szuper (23) nektek (45) pastamía (48) pénteki gyors (46) reggeli (39) saláta (29) tipp (35) ünnep (38) vega (87) vendégváró (21) Címkefelhő