Bárány ragu Pugliából

Olaszországban sehol sincs Húsvét lassan sült, zöldséges bárány ragu nélkül.

Olaszországban igen kedvelt a bárányhús, amit régiónként más-más módon készítenek el. A közös bennük azonban, hogy mindig lassú tűzön főzik, így lesz a hús igazán omlós és ízletes. Puglia régióban krumplival és zöldborsóval kerül a fazékba, puha pedig a vörösbortól lesz.
Nem nagyon kedvelem a bárányt, mert nekem az íze akárhogy is van elkészítve, nyers. Ebből a raguból azonban még én is kétszer ettem, annyira jó lett. A húst a Ferenc körúton a Sezing török hentesnél vettem (nem reklám, csak egy tipp, ha jó minőségű bárányhúst szeretnél venni, és nem tudod, hol keresd), ahol konyhakész állapotban is lehet kapni. Gyönyörűen letisztított, faggyúmentes és felkockázott lapockát kaptam, így annak, aki nem szeretne bajlódni a hús megtisztításával, ajánlom ezt az üzletet. 

A receptet megtaláljátok a Príma Konyha áprilisi számában is. 

 baranyragu_blog.jpg

Hozzávalók - 6 főnek
1 kg bárány lapocka
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál angolzeller
5 gerezd fokhagyma
1 kisebb chili
5 szál szardella
5 ág kakukkfű
0,5 l vörösbor
2 evőkanál vörösbor ecet
4 szem krumpli
10 szem koktélparadicsom
20 dkg zöldborsó
só, bors, víz

Elkészítés
A vöröshagymát, a sárgarépát, a zellert és a fokhagymát pucold meg, és vágd nagyobb darabokra. Egy nagy lábosban hevíts olajat, majd dobd rá ezeket a zöldségeket, kis lángon párold meg.
Közben a húst forgasd meg sóban és borsban. Vedd fel a lángot a lábos alatt, dobd bele a húst, pirítsd le minden oldalát. Öntsd fel a vörösborral, add hozzá az ecetet és a kakukkfüvet. Kis lángon főzd 30 percig.
Ezalatt a koktélparadicsomokat vágd félbe, a krumplit negyedeld. A 30 perc elteltével add a húshoz ezeket a zöldborsóval együtt. Önts rá 1-1,5 dl vizet, és lefedve, kis lángon főzd 70-90 percet. Időnként keverd meg, ha elfőne a leve, pótold. 
Friss kenyérrel tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő