Spanyol chorizo saláta

Saláta nem csak hidegen készülhet. Ez egy meleg, fűszeres verzió, ami még ebédnek is elmegy.

Nektek megvan a Jamie belevág (Jamie does) sorozat? Én imádom. A kedvenc részem, amikor Andalúziában jár. Hm... nem is értem, miért.... :D
Amióta először láttam ezt a részt, a gazpachot csak úgy készítem, ahogy ő, és ez a saláta is toplistás kaja lett. Sokszor összebodom, és tenném még többször, de a szűk keresztmetszet a chorizo, amit nem mindig kapni. Azonban ha hozzájutok - egy biztos forrás a Lidl, ahol spanyol napok alkalmával mindig van - biztos, hogy egy részéből ez a saláta lesz. 

chorizo_salata.jpeg

Hozzávalók - 2 főnek
fél szál chorizo
2 gerezd fokhagyma
4 paradicsom
2 szál újhagyma
1 kisebb csokor petrezselyem
3-4 kanál krémes kecskesajt
olívaolaj, vörösborecet, só

Elkészítés
A chorizot darabold fel, majd kevés olívaolajon pirítsd meg, ha kiengedte a zsírját és illatozni kezd, add hozzá a fokhagymát, és pirítsd ropogósra. Ha színt kapott locsold meg, kevés vörösborecettel, és zárd el a lángot a serpenyő alatt.
Közben darabold fel a paradicsomokat, az újhagymát karikázd, a petrezselymet pedig aprítsd fel. Keverd őket össze egy tálban olívaolajjal, vörösborecettel és sóval. Utána add hozzá a még meleg sült kolbászt a levével együtt. Keverd össze, a tetejére pedig kanalazz a kecseksajtból.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő