Hamis brassói

Úgy készül, mint a brassói, de zöldborsó helyett mexikói zöldségkeverék van benne.  

A magyar konyha elkötelezett képviselői, most biztos megköveznek, mert az alábbi ételt brassóinak merem hívni. Mentségemre szóljon, hogy tényleg annak készült. DE! Te is jártál már úgy, hogy elkezdtél főzni, és közben vetted észre, hogy nincs minden hozzávaló, amire szükséged van, így módosult az étel? Én pont így jártam most a brassóival. Utolsó lépésként, amikor a zöldborsót kellett volna a már kész húshoz adni, akkor vettem észre, mégsincs még egy csomag zöldborsó a fagyasztóban, hiába hittem azt. Találtam helyette mexikói zöldségkeveréket, így azt használtam. Szóval ezért a hamis brassói elnevezés. 

hamis_brassoi.jpeg

Hozzávalók - 2 főnek
40 dkg sertés comb
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl húsalaplé
15 dkg mexikói zöldségkeverék
só, bors, olaj, liszt

Elkészítés
A húst tisztítsd meg, és kockázd fel. Sózd, borsozd és forgasd meg lisztben. Egy forró serpenyőben kevés olajon pirítsd meg minden oldalát. Szedd ki, és tedd félre.
A serpenyőbe most mehet az apróra vágott hagyma és fokhagyma (ha kell kicsi olaj is), amikor színt kaptak, tedd hozzá a húst, és forgasd át. Öntsd fel a húsalaplével, fedő alatt főzd puhára 35-40 perc alatt. Néhányszor keverd meg, és ha nagyon elfő a leve, pótold kevés vízzel. Amikor a hús megpuhult, add hozzá a zöldségkeveréket, és főzd össze.
Sült krumplival tálald.  

TIPP
Tudom, hogy a brassói eredeti receptje szerint a húshoz kell keverni a sült krumplit, de én nem szeretem, mert a krumpli szottyos lesz. Ezért mindig külön teszem az asztalra, csak a tényéron forrgatjuk bele a szaftos húsba a krumplit. Ha te szereted előre összeforgatva készíteni, a krumplit add a húshoz, és azt követően tálald. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő