Narancsos-mézes-gyömbéres csirkecsíkok

Ázsiai ihletésű pác, ami feldobja a csirkét. Az intenzívebb ízekért készítsd el már egy nappal korábban, de egy óra alatt is fantaszikus lesz tőle a hús.

Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételeket, amikkel mégis nagyszerű ízeket érhetünk el. Ahhoz, hogy felbodjunk egy húst, néha csak pár ízben gazdag hozzávaló kell, amiből pác készülhet. Ha ebben időzik a hús, már néhány óra után fantasztikus íze lesz, de persze minél tovább fürdik a pácban, az ízek annál intenzívebben lesznek. 
Hétköznap is szoktam ilyen húsokat sütni, de ha vendégek jönnek is tökéletes. Csak előző este bepácolom a húst, másnap pedig frissen kisütöm. Mindenki imádja.  

narancsos_gyomberes_csikrecsikok.jpeg

Hozzávalók - 2 főnek
fél csirkemell filé
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál méz
1 gerezd fokhagyma
fél ujjnyi friss gyömbér
1 narancs reszelt héja és leve
1 teáskanál szezámmag
újhagyma a tálaláshoz

Elkészítés
A csirkét tisztítsd meg és csíkozd fel ujjnyi vastag darabokra.
A szójaszószt, keverd össze a szezámolajjal és a mézzel. Reszeld bele a fokhagymát és a gyömbért, majd a narancs héját. Add hozzá a narancs kicsavart levét is, és keverd össze. Forgasd bele a csirkecsíkokat és tedd egy órára, vagy akár egész éjszakára a hűtőbe. 
Forró serpenyőben süsd meg a csirkét a páccal együtt. Ha már szépen megsült, szórd rá a szezámmagot, forgasd össze. 
Rizzsel és felkarikázott újhagymával megszórva tálald. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (117) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (105) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (119) leves (47) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (46) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő