Cannoli

Szicília karneváli desszertje. A kis töltött tészta hengereg érdekessége, hogy a tésztája borral készül, tölteléke pedig  valamilyen ricotta krém. 

A hengerre tekert olajban kisütött finomság a Dél-olaszok végjegye. Régen karneváli desszert volt, ma már azonban lépten-nyomon találkozni vele. Mivel idén nem dúskáltunk a fánkban, valahogy nem volt kedvem 4-5 félét sütni, ahogy tavaly, a szezon végére azért csak befigyelt ez az olasz finomság.  

cannoli.jpeg

Hozzávalók- 12 darabhoz
1 tojás (50g)
a tojás súlyának megfelelő súlyú édes fehérbor (50g)
2 evőkanál olívaolaj
200 g liszt (ha a tojás nagyobb, több bod kerül bele, így több lisztet is kell használni)
250 g ricotta
100 g porcukor
2 evőkanál jó minőségű kakópor
1 marék durvára tört pisztácia
olaj a sütéshez

Elkészítés
A tojást egy villával verd fel egy tálban, madj add hozzá a bort és az olívaolajat. Jól keverd össze, majd fokozatosan keverd bele a lisztet. Gyúrj belőle homogén tésztát, majd folpakkba tekerve pihentesd 1 órát.
A ricottát keverd habosra a cukorral, add hozzá a kakaóport, és tedd a hűtőbe, amíg kisütöd a cannolikat.
A tésztából pihentetés után formázz egy hurkát, majd oszd 12 részre. A kis darabokat nyújtsd ki 1 centi vékony kör alakra, majd egy lisztezett fém hengerre (10 centi hosszú, 2,5 centi átmérőjű) tekerd fel. A tésztát a találkozásnál jól nyomkodd össze.
Forró olajban süsd ki a cannolikat. Miután kivetted az olajból, hagyd hűlni, és óvatosan húzd ki a tésztából a hengereket. 
A ricotta krémet töltsd egy habzsákba, tedd rá a csillag végű nyomófejet, és tölts krémet minden tészta rúdba. A krém kilátszó végeit szórd meg durvára tört pisztáciával.

Ha szeretnél megtanulni olasz desszerteket, többek között cannolit készíteni, várlak Desszertműhely workshopjaimon a Városi Konyha Gasztro Élménystúdióban!
Következő időpont:
2019. április 20. 10.00 - 13.00 
További információkért kattints ide!
Jelentkezés: varosikonyha.blog@gmail.com

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (105) fűszer (21) gasztro túra (7) halak (22) húsok (92) ital (46) karácsony (33) kenyér (58) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (106) leves (41) négy szuper (23) nektek (45) pastamía (47) pénteki gyors (46) reggeli (37) saláta (28) tipp (34) ünnep (37) vega (87) vendégváró (21) Címkefelhő