Zöldség curry kuszkusszal

Curryt nem csak húsokkal készíhetünk, hanem friss, roppanós zöldségekkel is.

Igazi színkavalkád lesz a serpenyőben, ha sok, különböző zöldséget dobsz bele. A zöld curry szósz lágy íze pedig nagyon illik a kicsit megpárolt, de még roppanós zöldségekhez. A curryt hagyományosan rizzsel tálalják, de mivel elfogyott itthon, kuszkuszt készítettem hozzá. Igazi tavaszi egytálétel, amit ráadásul nagyon könnyű elkészíteni.

zoldseg_curry.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
1 adag curry paszta (recept itt)
1 szál újhagyma
4 közepes fej gomba
1 közepes cukkini
1 szál sárgarépa
1 kápiapaprika
200 ml kókusztej
1/2 bögre kuszkusz
kókuszolaj, só, víz

Elkészítés
A kuszkuszt tedd egy hőálló tálba, sózd meg, majd öntsd fel dupla mennyiségű forró vízzel. Fedd le, és hagyd, hogy bedagadjon, míg elkészíted a curryt.
A zöldségeket tiszítsd meg, majd az újhagymát karikázd fel, a gombát vágd vékony szeletekre, a többit pedig gyufaszál vékonyra. 
Egy serpenyőben hevíts kókuszolajat, add hozzá a zöldségeket, és kis lángon 8-10 percig főzd. Utána sózd és add hozzá a curry pasztát. Főzd további 5-6 percig. Ezután öntsd fel a kókusztejjel, forrald össze, és tálalhatod is, hiszen a kuszkusz is elkészült. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő