Ricottás cékla ravioli

Halvány mályva színű tészta, fehér töltelékkel, amit zöld szósszal fejelhetsz meg. Igazi színkavalkád a tányéron. 

A töltött tészta a kedvencem, azon belül is a ravioli. Nem véletlen, hogy a legelső blog bejegyzésem is a ravioliról szólt. A töltött tésztáknak szerintem nagyon jól áll, ha színezett, vagy csíkos tésztából készülnek, főleg így tél végén, amikor már annyira vágyom a színekre. Ugyan a színezett tésztának nem lesz rikító, élénk színe, de egy kis zöldség-, vagy akár gyümölcspürével mégis megbolondíthatjuk. Tölteléknek bármit készíthetünk, hiszen ezek inkább csak színt, mint ízt adak. Mivel a céklának még szezonja van, most azt főztem meg, turmixoltam le, és kevertem a tojáshoz.
A színes tésztákról bővebben itt olvashatsz.

ricottas_ravioli.jpeg

Hozzávalók - 4 főnek
270 g durumliszt
2 tojás
4 evőkanál céklapüré
1 doboz ricotta
1 marék reszelt parmezán
só, bors, szerecsendió

Elkészítés
Mérd ki a lisztet, borítsd ki egy deszkára, majd csinálj a közepébe egy nagy krátert. Ütsd bele a tojásokat és dolgozd össze egy villával. Add a tojásokhoz a céklapürét, keverd őket jól össze, majd apránként kezd beledolgozni a lisztet. Ha a tojás felvett minden folyadékot, de a tészta még ragacsos, adj hozzá néhány evőkanál lisztet - vagy amennyi szükséges ahhoz, hogy egy ruganyos tésztát gyúrj.
A ricottát keverd össze a parmezánnal, fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval. 
A tésztát oszd 4 részre, géppel, vagy kézzel nyújts belőle közepesen vékony lapokat (Marcato Atlas gépen 5-ös fokozat). A tésztalap egyik oldalára 2 centire a szélétől halmozz kis adagokat a töltelékből 3-4 centire egymástól, majd majtsd rá a tészta másik felét. A töltelék körül nyomkodd össze a tésztát úgy, hogy ne maradjon benne levegő. Késsel, vagy derelyevágóval vágd fel négyzetekre a tésztát, az így kapott raviolik szélét nyomkodd össze villával.
Sós lobogó vízben főzd ki a raviolikat: várd meg, míg feljönnek a víz tetejére, onnan számítva főzd őket 1 percig.

Spenót pestoval tálald. Receptért kattints ide.

Ha szeretnél megtanulni olasz házitésztát készíteni, várlak workshopjaimon a Városi Konyha Gasztro Élménystúdióban!
Következő időpontok:
2019. április 6. 
2019. május 4.
További információkért kattints ide!
Jelentkezés: varosikonyha.blog@gmail.com

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (105) fűszer (21) gasztro túra (7) halak (22) húsok (92) ital (46) karácsony (33) kenyér (58) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (106) leves (41) négy szuper (23) nektek (45) pastamía (47) pénteki gyors (46) reggeli (37) saláta (28) tipp (34) ünnep (37) vega (87) vendégváró (21) Címkefelhő