Tonhalas tészta

A tésztát mindenki szereti, mert mindig olyan változtban készíthetjük, amilyen kedvünk van, amilyen ízekre vágyunk. Elég csupán néhány alapanyag és 30 perc, hogy olaszos ízeket vazsároljuk az asztalra. 

Hétvégén belefutottam Nigella Lawson egyik főzőműsorába, melyben megemlítette, hogy nem szégyelli, hogy rendszeresen használ mirelit, vagy konzerv alapayangokat. Teljesen egyetértek vele, mert ha az a fagyasztott, vagy konzerv a megfelelő eljárással és minőségben készül, ugyan olyan egészséges és finom ételt készíthetünk belőle, mint frissből.
Nálam - ahogy Nigellánál is - mindig van a mélyhűtőben zöldborsó, a spejzban pedig tonhalkonzerv, paradicsompüré és passata, amik tökéletes alapanyagai egy tésztaszósznak. Néhány friss hozzávalóval kiegészítve isteni ízeket hozhatunk elő a félkész, vagy tartósított alapanyagokból is. Hétvégén egy tonhalkonzervet kaptam elő, és készítettem belőle egy fennséges szószt a házi tésztámhoz. 

tonhalas_teszta.jpg

Hozzávalók a házi tésztához - 2 főnek
170 g durumliszt
2 tojás

Hozzávalók a szószhoz
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
fél szál szárzeller
1 tonhal konzerv
1 evőkanál paradicsompüré
2 dl víz
1 csokor petrezselyem
só, bors, olívaolaj
mozzarella a tálaláshoz

Elkészítés
A tésztát készítsd el először: a lisztet szórd egy deszkára, csinálj a közepébe egy nagy lyukat, majd ütsd bele a tojásokat. Egy villával dolgozd össze először a tojásokat, majd kis adagokban, folyamatosan keverd bele a lisztet. Ha már nagyon ragacsos, folytasd a kezeddel, és gyúrj 10-12 perc alatt egy homogén tésztát. 
Géppel, vagy sodrófával nyújtsd ki, és vágd fel 6-10 mm széles tagliatelle (metélt) formára. Lisztben kicsit forgasd át, és hagyd a deszkán, amíg elkészíted a szószt.
A hagymákat és a szárzellert aprítsd fel, és olívaoljon, kis lángon párold 8-10 percig. Utána add hozzá a paradicsompürét és a vizet, sózd, borsozd, és jól keverd össze. Kis lángon rotyogtasd további 8-10 percig. Utána mehet hozzá a tonhal és a felaprított petrezselyem. 
A tésztát 5-6 perc alatt főzd ki sós, logobó vízben, majd néhány kanál főzővízzel együtt add a szószhoz. 
Felkockázott mozzarellával megszórva tálald.

TIPP
Ha a paradicsomszószt túl savasnak érzed, adj hozzá néhány evőkanál tejet, vagy tejszínt, hogy lágyíts az ízeken.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

bbq (15) befőzés (16) desszert (110) fűszer (21) gasztro túra (7) halak (23) húsok (97) ital (46) karácsony (33) kenyér (67) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (111) leves (43) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (53) pénteki gyors (46) reggeli (42) saláta (29) tipp (38) ünnep (38) vega (88) vendégváró (21) Címkefelhő