Gombás töltött csirkecomb

Gomba, csirke, rizibizi. Könnyű, vasárnapi ebédnek való fogás.

A csontos csirkecomb bőre alá sokféle finomságot lehet tölteni, egyik kedvencem a gombával készül. A gyerekkoromat idézi, mert ez volt az első étel, aminek az elkészítésében segíthettem a anyukámnak. A tölteléket összekutyulni, majd betömködni a bőr alá tényleg gyerekjáték. Amióta pedig sütőzacskót használok a combok megsütéséhez,  már a süzés is az. :)

gombaval_toltott_csirke.jpeg

Hozzávalók - 4 főnek
4 db csirke felsőcomb
15 dkg gomba
2 szelet száraz kenyér
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás sárgája
4 kisebb szelet szalonna
kb. 1 dl tej
só, bors, majoranna

Elkészítés
A kenyereket áztasd be, hogy teljesen megpuhuljanak, és pépesek legyenek.
A gombát és a vöröshagymát pucold meg, majd aprítsd fel. Tedd őket egy tálba, add hozzá a tojás sárgáját, majd a kenyérpépet úgy, hogy kinyomkodod belőle a felesleges folyadékot. Fokhagyma nyomón nyomd bele a fokhagymát, sózd, borsozd és ízesítsd majorannával. Kézzel jól dolgozd össze. 
A csirkecombokat tisztítsd meg, töröld szárazra, majd a bőre alá töltsd be a gombás masszát. A bőr alá dugd a szalonnát is. A csirke minden oldalát dörzsöld be sóval és borssal, majd tedd őket egy sütőzacskóba. Tedd tepsire, és süsd 160 fokon 40-45 percig, hogy a hús annyira omlós legyen, hogy leváljon a csontról. Nyitsd ki a sütőzacskót, és tedd vissza 10 percre, hogy a csirkék bőre megpirulhasson.
Rizibizivel tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (117) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (105) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (119) leves (47) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (46) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő