Klasszikus csirkepaprikás

Egy magyar klasszikus nokedlivel, csemegeuborkával. Ahogy azt kell!

Magyar ételeket ritkán főzök, de mivel a külföldieknek tartott workshopjaimon rengeteget mesélek a magyar konyháról és a klasszikus magyar ételekről, megjött a kedvem ezekhez a fogásokhoz. 
Csirkepaprikást ugyan szoktam csinálni, de nem a klasszikus csontos combból készült módon, hanem light verzióban csirkemellből. :) Itt volt az ideje, hogy megfőzzem úgy, ahogy azt kell.   

csirkepaprikas.jpeg

Hozzávalók - 2 főnek
4 db csirke alsócomb
1 fej vöröshagyma
1 TV paprika
1 db paradicsom
2 púpozott teáskanál fűszerpaprika
2-3 dl víz
2 dl tejföl
1 púpozott evőkanál liszt
só, bors, olaj

Elkészítés
A csirkecombokat tisztítsd meg és papírtörlővel itasd le róluk a vizet. 
A vöröshagymát pucold meg, és vágd fel apróra. A paprikát és a paradicsomot mosás után vágd négybe. 
Egy lábosban hevíts olajat, majd kis lángon futtasd meg rajta a hagymát. Ha üveges, dobd rá a csirkecombokat, és pirítsd meg minden oldalukat. Szórd meg a fűszerpaprikával, keverd át, de vigyázz arra, hogy ne égjen meg, mert akkor a paprika íze keserű lesz. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, add hozzá a TV paprikát és a paradicsomot, fűszerezd sóval és borssal. Félig lefedve, kis lángon főzd 35-40 percet, míg a hús teljesen megpuhul. 
Keverd össze a tejfölt a liszttel, majd adj a csirke főzőlevéből hozzá néhány kanállal. Jól keverd el, és öntsd a csirkére. Forrlad össze, hogy besűrüsödjön, a liszt íze pedig kifőjön belőle.
Készíts hozzá nokedlit: 20 dkg lisztet keverj el 1 tojással,  0,5 dl olajjal, kevés sóval, és annyi vízzel, hogy egy keverhető, de sűrű masszát kapj. Nokedli szaggatóval szaggasd lobogó sós vízbe, és főzd addig, míg fel nem jönnek a kis nokik a víz tetejére, majd szűrd le.
Kínálj mellé csemege, vagy kovászos uborkát. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

bbq (15) befőzés (16) desszert (110) fűszer (21) gasztro túra (7) halak (23) húsok (97) ital (46) karácsony (33) kenyér (67) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (111) leves (43) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (53) pénteki gyors (46) reggeli (42) saláta (29) tipp (38) ünnep (38) vega (88) vendégváró (21) Címkefelhő