Fűszeres sült csirkemell gránátalmás kuszkusszal

Egy egyszerű sült csirkét is feldobhatunk, csak néhány fűszer és egy jó köret kell hozzá. Friss és ropogós a gránátlamás kuszkusz, a lédús gyümölcs jól illik a szárnyasokhoz.

A csirkét nagyon sokféle fűszerrel, fűszerkeverékkel lehet ízesíteni, szinte minden jól megy hozzá, így sosem lesz unalmas. A fűszerkeverékeket magam szoktam készíteni, ha kiváncsi vagy a kedvenceimre, itt megtalálod.
Elő is vettem a cajun keveréket, köretnek pedig egy friss és ropogós kuszkuszt készítettem.

 csirke_kuszkusz.jpeg

Hozzávalók - 2 főnek
fél csirkemell
fűszerkeverék ízlés szerint a csirkéhez
1 bögre kuszkusz
2 bögre víz
1 gránátalma
só, olívaolaj

Elkészítés
A csirkét tisztítsd meg és szeleteld fel. Szórd meg a fűszerkeverékkel, jól dörzsöld bele, majd kevés olívaolajon egy serpenyőben süsd meg.
A kuszkuszt tedd egy hőálló tálba, forrald fel a vizet, majd öntsd rá. Sózd, fedd le, és hagyd, hogy 10 perc alatt bedagadjon.
A gránátalmát vágd félbe, és ütögesd ki belőle a magokat egy fakanállal úgy, hogy a magokkal felefe fordítva tartot a gyümölcsöt a tenyeredben.
A kész kuszkuszt keverd össze a gránátalma magokkal, tálald az aranybarnára sütött csirkével.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő