Görög joghurtos padlizsánsaláta

Egy saláta, amit ehetünk melegen, vagy hidegen, lehet köret, vagy akár önálló vacsora is.

Szeretem azokat az ételeket, amiket többféle képpen fogyaszthatunk. Szobaton sülthús mellett volt köret, vasárnap pedig vacsorára ettük meg a maradékot. 
Nekem ez a saláta olyan könnyű és frissítő, amiből mindig eszik az ember egy falatot, ha a tál mellett megy el. :)

padlizsan_salata.jpg 

Hozzávalók - 2 főnek
1 nagyobb padlizsán
2 gerezd fokhagyma
2 csapott teáskanál őrölt koriander
2 dl görög joghurt
1/2 csokor friss koriender
só, bors, olívaolaj

Elkészítés
A padlizsánt mosd meg és kockázd fel. Egy serpenyőben hevítsd kevés olívaolajat és dobd rá a padlizsánt. Az egyik fokhagyma gerezdet apratsd fel és add a padlizsánhoz, majd sózd, borsozd és fűszerezd egy csapott teáskanál korianderrel (én a magot szoktam ilyenkor egy mozsárban összetörtni). Süsd 8-10 percig, amíg a padlizsán megpuhul.
A görög joghurtot keverd össze a másik kerezd, összepréselt fokhagymával, egy csapott teáskanál korianderrel és sóval, borssal. 
Ha a padliszán kicsit kihűlz keverd a joghurtba, a tetejét szórd meg apróra vágott, friss korienderrel.
 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

bbq (11) befőzés (14) desszert (107) fűszer (21) gasztro túra (7) halak (22) húsok (95) ital (46) karácsony (33) kenyér (63) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (108) leves (41) négy szuper (23) nektek (45) pastamía (48) pénteki gyors (46) reggeli (39) saláta (29) tipp (35) ünnep (38) vega (87) vendégváró (21) Címkefelhő