Zöld pestós pappardelle

Tészta és pestó, az egyik legjobb párosítás.

A pappardelle a toszkán régió egyik legkedveltebb tésztája, a metéltek sorát gazdagítja. Neve az olasz pappara, vagyis habzsol szóból ered. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálam jöhet bármilyen formájú tészta, nem csak a pappardellét habzsolom be. :)
Az olaszok nagyon szeretik a spenóttal zöldre színezett tésztát pappardelle formára vági, majd dió pestóval tálalni. Én most egy egyszerűbb verziót készítettem, bár zöld színből itt sem volt hiány, azt azonban a bazsalikomnak köszönhettem. 

pestos_pappardelle.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
180 g durumliszt
kb. 80 ml víz
1 csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 marék fenyőmag
1 marék parmezán
kb. 1 dl olívaolaj

Elkészítés
Egy mozsárban törd össze a bazsalikom leveleket és a fokhagymát egy kevés sóval. Utána add hozzá a fenyőmagot, majd a parmezánt, dolgozd össze, végül pedig öntsd fel annyi olívaolajjal, hogy egy sűrű krémet kapj.  
A lisztből és a vízből gyúrj egy ruganoy tésztát, majd géppel, vagy nyujtófával nyújtsd ki kb. fél centi vékonyra. Vágd  késsel, vagy derelyevágóval 2-3 centi széles, 15 centi hosszú csíkokra, majd főzd ki sós, forró vízben. 
A pestót tedd egy serpenyőbe, melegítsd fel, majd adj hozzá a tészta főzővizéből, hogy egy kicsit lágyítsd rajta. Keverd hozzá a kifőtt tésztát. 
Parmezánnal megszórva tálald. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (97) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (21) húsok (85) ital (46) karácsony (33) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (101) leves (36) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (41) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (25) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő