Tequila tea
Tequila tea

A jeges tea felnőtt változata. Nyáron nagy jeges tea fogyasztó vagyok. Otthon magam készítem: előre lefőzök néhány kancsó teát, beízesítem, majd jól lehűtöm. És nyaralás alatt is a jeges tea csúszik a víz helyett - mert ilyenkor szoktam olyan dolgokat enni-inni, amiket egyébként év közben nem, vagy…

Házi fűszerek grillezéshez
Házi fűszerek grillezéshez

Tombol a grillszezon! Neked már van saját fűszerkeveréked a kerti sütögetésekhez?  Mindegy hogy húst, zöldséget, halat, vagy sajtot grillezünk, egy jó - akár minden esetben bevethető - fűszerkeverék elmaradhatatlan kelléke a grillpartiknak.Mindenkinek megvannak azok az ízek, fűszerek, amiket…

Mentás tökfőzelék
Mentás tökfőzelék

Felejtsd el a kaprot, és elő a nyári, frissítő fűszerekkel! A menta például kellemes, üdítő ízt ad a töknek.   A hétvégén vett töknek csak egy részét rántottam ki, mert elég nagy volt. Ugyan nem szeretem a tökfőzeléket, sosem ettem meg, alapvetően azért, mert a kapor ízével van bajom, de most mégis…

Rántott nyári finomságok
Rántott nyári finomságok

Nyári tökféléknek nagyon jól áll a panír. Egy könnyű salátával igazi üdítő ebéd a nagy melegben. Tudom, hogy olajban sütni nem a legvidámabb dolog nyáron, és vannak, akik alapból nem szeretik, de hétévégén kicsit hűvösebb volt, és valljuk be a rántott ételek finomak. Lehet úgy is sütni, hogy az…

Ribizlis-túrós pite
Ribizlis-túrós pite

Egy süti, amit még gyúrni sem kell! Minden hozzávaló mehet a tepsibe, és szépen összesül a sütőben.  Mindenki elcsodálkozik azon, hogy a ribizlit cukorral elkevert tejföllel szoktam enni. A családunkban ez a szokás, gyerekkorom óta tart ez a "defekt" nálam. A szüleim telkén van néhány ribizli…

Aperol cider
Aperol cider

Két menő nyári ital egyben! Az Aperol kesernyés ízét nagyon felbodja egy kis narancslé és az édes cider. Én, aki nem vagyok egy nagy Aperol Spritz rajongó, ezt mégis szeretem. Az italt pedig tovább variálhatod azzal, hogy nem alma, hanem más gyümölcsből készült ciderrel készíted.  Hozzávalók - 1…

Buddha tál
Buddha tál

Edd magad egészségere! Nem vagyok az, aki napról, napra követi az étkezési trendeket, és ha az a divat, hogy csak levelet rágcsálunk, akkor beáll a sorba. Azt vallom, hogy együk azt, amit szeretünk, persze az legyen színes – a szó szoros értelmében – és változatos, hogy természetes módon jussunk…

Húsos empanadas
Húsos empanadas

A spanyolok egyik nemzeti étele az empanada, vagyis a töltött batyu.  Ez az az éltel, amit még soha, sehol nem kóstoltam, csak otthon készítettem el. Talán azért, mert egyszerű, az éttermekben pedig - főleg, ha Spanyolországban jár az ember - annyi minden érdekesebbet találni az étlapon, hogy az…

Citromos-levendulás keksz
Citromos-levendulás keksz

Virágzik a levendula, amit a konyhában is többféle módon lehet használni. Szárítva nagyon jó vele kekszet ízesíteni. Már évek óta hagyomány nálunk, hogy levendula virágzáskor elmegyünk Tihanyba levendulát szedni. Ugyan tavaly egy kicsit csaltunk, mert a Balatontól nem messze fekvő monoszlói…

Meggyes pite
Meggyes pite

Egyszerre édes és savanykás, ezért szeretem annyira a meggyes pitét.  A nagymamám a pite tészta készítésének mestere volt, igaz ő mindig csak almával töltötte. A tepsi, amiben sütötte, a mai napig megvan, és most én használom. Az almás pite mellett a meggyes a finomsági listámon a következő, így…

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (98) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (84) ital (46) karácsony (29) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (23) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő