Fahéjas magok

Egy kis ropogtatni való az ajándékbontáshoz.

A bécsi és zágrábi adventi vásárban láttam fahéjas magvakat (főként mandulát) a gesztenyeárusok mellett. Ennél egyszerűbb már csak a vajas kenyér, ami a konyhában készülhet, így hát csináltam magunknak egy kis nasit a nagy izgalmakhoz. :) Ráadásul ajándéknak sem utolsó, ha nincs még ötleted valaki számára, ezt gyorsan el tudod készíteni neki. 

fahejas_magok02.jpg

Hozzávalók
20 dkg natúr magmix (válaszd a kedvenceidet, én mandulát, mogyorót, kesudiót, paradiót vettem)
6 evőkanál porcukor
3 teáskanál fahéj

Elkészítés
Egy száraz, forró serpenyőbe dobd a magokat, és kezd el őket pirítani. Addig keverd össze a porcukrot a fahéjjal. 
Ha a magok kis színt kaptak és illatozni kezdenek, kanalanként add hozzá a fahéjas cukrot. Forgasd össze és hagyd, hogy karamellizálódjon a cukor a maguk külső kérgén. 
Hagyd kihűlni, csak utána kínáld. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (97) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (21) húsok (84) ital (46) karácsony (33) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (100) leves (36) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (41) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (25) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő