Spenótos lazac tészabundában

Akár a spenótos lazac Wellington módra nevet is adhattam volna ennek az ételnek a tésztás bundában való sütés miatt.

Szenteste mindig lazacot eszünk, amit én készítek. Szeretem minden évben máshogy sütni, nehogy megunjunk a végén egy-egy receptet. :)  Sütöttem már citromfüves pácban, morzsás bundában, és csak sóval, borssal fűszerezve,   mint egy steaket, serpenyőben, alufóliába csomagolva a sütőben Idén a Wellington bélszín adta az ötletet, hogy a lazacot is hasonlóan készítsem el. De gomba helyett olyan hozzávalókat választottam, melyek jobban illenek a halhoz: sajtkrém és spenót lett a töltelék.

lazac_tesztabundaban.jpeg 

Hozzávalók - 4 főnek
4 db 15 dekás lazacfilé szelet (nem a patkó alakú)
10 dkg sajtkrém
10 dkg ricotta
20 dkg spenót
1 citrom héja
2 zacskó hűtött leveles tészta (2x275 g)
só, bors, szerecsendió
1 tojás felverve

Elkészítés
A lazacot, ha nem szeletekben vetted, szeleteld fel, és húzd le a bőrét. Ezt úgy tudod megtenni, ahogy a húst is hártyázod: csak dugd a hártyázó kést a hal és a bőr közé, majd hosszú felfele irányuló mozdulatokkal vágd le. 
A megtisztított lazac szeleteket forgasd meg sóban és borsban.
A psenótot pucold meg, ha szükséges, mosd meg és egy forró, száraz serpenyőben fonnyaszd meg. A végén borssal és szerecsendióval ízesítsd.
A ricottát keverd össze a sajtkrémmel. Sóval és egy citrom lereszelt héjával ízesítsd.
Jöhet az összeállítás: a leveles tésztát tekerd ki, vágd félbe. Az egyik oldalára helyezd rá a lazacot, kend meg a tetejét a ricottás sajtkrémes keverékkel, majd halmozz rá a spenótból. A tésztát hajtsd át rajta, készíts ki batyut, ha kell a szélén a felesleget vágd le. A tészta tetejét írdald be, majd kend meg a felvert tojással.
160 fokos sütőben 20 perc alatt süsd készre. 
Tálald krumpli salátával. Receptet itt találsz hozzá. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő