Csokis banán és alma

Csokiba mártott gyümölcsök, nekem ezek jelentik a téli fagyit. 

Gyerekkoromban nem volt ennyi jó fagyizó, még Budapesten sem. Ha igazán finomra vágytunk a Veres Pálné utcáig kellett elzarándokolni, ahol olasz fagyit készítettek. De csak tavasztól őszig. Télen a a jeges finomságok helyett csokoládéba mártott gyümölcsökkel telt meg a pult, amit, mint egy jégkrémet, pálcikán kínáltak, így nyújtva a fagyizás élményét. Karácsony tájékán mindig felkerestük azt a cukrászdát, így ezek a csokis gyümölcsök nekem az ünnepekhez kapcsolódnak. Most otthon is elkészítettem őket. 

csokis_banan03.jpg

Hozzávalók
1 nagy alma
1 banán
150 g jó minőségű csoki

Elkészítés
Az alma két szélést vágd le, majd - nagyságtól függően - végd 4-5 vastag karikára. A magházat nem kell eltávolítani, de a magokat szedd ki. A banánt vágd félbe. Szúrd fel a gyümölcsöket egy-egy pálcikára.
A csokit gőz fölött olvaszd fel, majd forgasd bele a gyümölcsöket. Várd meg, hogy a csoki teljesen megdermedjen, utána már kínálhatod is. 

TIPP
Csokiba forgatás után megszórhatod a gyümölcsöket színes cukorgyöngyökkel, kókuszreszelékkel, vagy felaprított magvakkal.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő