Wellington bélszín kicsit másképp

A gomba mellett aszalt gyümölcsök is kerültek a hús mellé. 

Vedd elő a Wellington bélszín és egy aszalt gyümölcsökkel készülő marharagu receptjét, olvasgasd napokon keresztül, míg végképp nem tudod eldönteni, melyik fogás kapjon helyet a karácsonyi asztalon. Aztán gondolj egyet és ötvözd a kettőt. Ez a története annak Wellington bélszínnek, amit idén készítek. A gyümölcsök olyan extra ízt adnak a húsnak, hogy nem lehet betelni vele.

wellingot_gyumolccsel.jpeg

Hozzávalók - 4 főnek
60 dkg bélszín
20 dkg gomba
10 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg aszalt vörösáfonya
2 evőkanál mustár
1 evőkanál liszt
8 szelet serrano sonka
só, bors, kakukkfű, olívaolaj

Elkészítés
A húst tisztítsd meg és minden oldalát dörzsöld be sóval és borssal. Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat és süss kérget a hús minden oldalára. Ha kész, tedd ki egy vágódeszkára és kend meg mustárral. Hagyd pihenni. 
A gombát pucold meg és aprítsd fel. Egy száraz serpenyőben kezd el pirítani. Sózd, borsod és ízesítsd kaukkfűvel. A sótol a gomba levet fog ereszteni, kis lángon ezt a levet párold el. Szórd meg a gombát egy kanál liszttel - ez megvédi majd a húst a tésztában sütés közben a levesedéstől -, majd add hozzá a felaprított aszalt gyümölcsöket. 
Egy nagy ív folpakkra kis átfedésban tedd ki a sonka szeleteket úgy, hogy bele tudd majd forgatni a húst. Kend meg a gombás, gyümölcsös töltelékkel, majd fektesd rá a húst és a folpakkal tekerd fel. Tedd a hűtőbe 30 percre. 
A levelestésztát tekerd ki, majd bontsd ki a folpakkból a húst is. Tedd át a tésztára, tekerd be fele, ha van felesleg vágd le. Zárd be a tésztát minden oldalán, és tedd ismét 30 percre a hűtőbe.
A sütőt melegítsd fel 200 fokra. A pihentetés után vedd elő a tésztába burkolt húst. A tészta tetejét írdald be, és ha szeretnéd, díszítsd, majd kend meg egy felvert tojással. 20 perc alatt süsd készre. 
Krumplipürével tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (22) gasztro túra (7) halak (24) húsok (101) ital (46) karácsony (33) kenyér (67) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (112) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (54) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (30) tipp (38) ünnep (38) vega (88) vendégváró (21) Címkefelhő