Csokiszalámi

Készíts "szalámit" csokiból kekszel és magvakkal! 

A csokiszalámi a legviccesebb süti, amit valaha csináltam. Ráadásul még sütni sem kell! Az olaszok ellenállhatatlan desszertje nem kifejezetten karácsonyi sütemény, de méltó ahhoz, hogy az ünnepekkor kerüljön az asztalra. Délután egy bögre forró kakaó és a Reszessetek betőrök mellé passzol. 

csokiszalami.jpg

Hozzávalók
250 g jó minőségű csoki
150 g keksz
100 g puha vaj
150 g porcukor
2 tojás
2 púpozott teáskanál kakaópor
100 g mandula
100 g mogyoró
porcukor a díszítéshez

Elkészítés
A csokit gőz fölött olvaszd fel, és tedd féle hűlni. Ha már langyos, keverd bele a kakaóport.
A vajat keverd habosra a porcukorral, majd egyesével add hozzá a tojásokat. Utána keverd hozzá a kakós csokit, végül pedig az összetört kekszet, és felaprított magokat.
Tedd hűtőbe 30-40 percre, hogy a massza lehűljön annyira, hogy formázni lehessen. 
Egy nagy darab folpakkot teríts ki az asztalon, öntsd ki rá a megdermedt csokis krémet, és egy spatula segítségével csinálj belőle egy nagy hurkát. A folpakkal tekerd fel, mintha egy szalámi lenne. Tedd a hűtőbe 24 órára, hogy teljesen megdermedjen. 
Tálalás előtt tekerd ki a folpakkból és szórd meg porcukorral.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

bbq (11) befőzés (14) desszert (107) fűszer (21) gasztro túra (7) halak (22) húsok (95) ital (46) karácsony (33) kenyér (63) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (108) leves (41) négy szuper (23) nektek (45) pastamía (48) pénteki gyors (46) reggeli (39) saláta (29) tipp (35) ünnep (38) vega (87) vendégváró (21) Címkefelhő