Whiskey krémlikőr

Koccints idén Karácsonykor házi készítésű aperitiffel!

A Karácsony itala általában a tojáslikőr, de nem csak ez készíthető házilag. Tejszín és tej hozzáadásával krémlikőröket is csinálhatunk a konyhánkban. Én idén whiskey krémlikőrrel lepem meg a családot, ami hasonló ízvilágú, mint a Baileys. Ugyan nem ajándék lesz, de a fa alá kerül majd, hogy az ajándékozás után ezzel koccinthassunk! 

whiskey_kremlikor.jpg

Hozzávalók
4 dl tejszín
0,5 dl zsíros tej
50 g cukor
1 tubus sűrített tej
2,5 dl whiskey

Elkészítés
A tejszínt, tejet és cukrot melegítsd forráspontig. Ekkor keverd bele a sűrített tejet, majd a whiskeyt. 
Öntsd egy üvegbe, és zárd le. Tedd 2 hétre hűvös, sötét helyre, hogy összeérhessen. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (98) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (84) ital (46) karácsony (29) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (23) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő