Piskóta kása

Zabkása helyett babapiskótából készítsd reggelit!

A töltött almám egy másik recepthez is ihletett adott, amire azóta tejesen rákattantam. Ez a babapiskótából főzött kása magokkal és aszalványokkal. 
A zabkását nem szeretem, még nem kóstoltam olyat, ami ne lett volna számomra olyan, mint a fűrészpor. De közben pedig imádom nézni, milyen szuper kásákat készítenek mások. Amikor a sült almához készítettem a tölteléket, és megkóstoltam, hogy elég ízes-e, akkor találtam rá a zabot helyettesítő babapiskótára, amiből egy krémes alapot lehet készíteni. Már csak az aszalt és friss gyümölcsök, meg a magvak hiányoznak egy tökéletes reggelihez.

piskota_kasa.jpg

Hozzávalók - 1 tányérhoz
1 dl kókusztej
5 rúd babapiskóta
1/2 teáskanál méz
egy csipet fahéj
1/4 citrom reszelt héja
1 nagy marék vegyes aszalt gyümölcs
1 marék vegyes mag
friss gyümölcsök

Elkészítés
A kókusztejet melegítsd össze a mézzel és a fahéjjal. Törd bele a babapiskótát és hagyd, hogy felszívja a folyadékot. Utána keverd össze, add hozzá a citrom héját a magok és az aszalt gyümölcsök egy részét. 
Tedd egy tálba, a tetejét pedig díszítsd a maradék maggal, aszalvánnyal és a friss gyümölcsökkel. 

A kinézete nem a legszebb, persze a zabkásáé sem az. De az íze.... és persze variálható ízlés szerint. :)

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (98) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (84) ital (46) karácsony (29) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (23) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő