Gesztenyés almás pulyka

 A gesztenye nem csak édesen jó, sósan kerülhet húsok mellé, ami igazán jó párosítás.

Általában egész pulykát szoktam sütni szalonnával, fokhagymával és gyümölcsökkel. Idén azonban nem lesznek Hálaadáskor vendégek, ezért "csak" egy pulykamellett vettem. Hozzá pedig egy új tölteléket készítettem, gesztenyét sósan, rozmaringgal. 
A puykét legjobb sütőzacskóban sütni, mert nem kell figyelni, gyrsan elkészül, és nagyon omlós lesz. 

gesztenyes_pulyka.jpg

Hozzávalók - 4 főnek
1 kg pulykamell
20 dkg natúr gesztenyekrém
2 alma
1 fej fokhagyma
10 dkg szalonna
só, bors, rozmaring

Elkészítés
A pulykamellett tisztítsd meg és nyitsd szét. A gesztenyekrémet fűszered sóval, borssal és rozmaringgal, majd keverd össze. A krémmel kend meg a pulykát. Az almát pucold meg, vágd szeletekre, majd néhány szeletet fektess a töltelékre. Tekerd fel a pulykát jó szorosan, hogy tartsa a tölteléket és kösd össze, vagy hústűvel tűzd meg.
A hús külső részén egy éles késsel vágj "zsebeket", majd mindegyikbe rejts el egy kis csík szalonnát. A töltött, tűzdelt húst tedd egy sütőzacskóba, a maradék szalonnát, az almaszeleteket és a megtiszított fokhagyma gerezdeket tedd mellé. Zárd össze, és tedd hideg sütőbe. 160 fokon süsd kb 1,5 órát. Utána óvatosan vágd le a zacskó tetejét, és tedd vissza 10 percre a húst, hogy szép színt kapjon a teteje.

Aszalt vörösáfonyával megszórva és krumplipürével tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (98) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (84) ital (46) karácsony (29) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (23) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő