Diós gorgonzolás batyu

Sós batyu, amit akár gombával készült szaftos húsok mellé is fogyaszthatunk. 

A gorgonzolát eddig olasz ételekhez, főként tésztákhoz használtam, van egy isteni penne receptem, amit most láttam, hogy még nem is osztottam meg veletek. És most sem fogom, mert valami mást készítettem a gorgonzolából. 
A héten egy rendezvényen dolgozom, ezért olyan kajákat kell csináljak, amiket el tudok vinni magammal, és még melegíteni sem kell. A töltött leveles tészta erre tökéletesen alkalmas. De a jól bevált pizzás, virslis és pestos verziók helyett most valami újat csináltam. Ráadásul nem csak magában fogyasztható, hanem szuper köret is lehet. Ha ma készíteném el a gombás csirkét (recept itt), biztos, hogy ezzel tálalnám.

 gorgonzolas_batyu.jpeg

Hozzávalók
1 adag leveles tészta
10 dkg gorgonzola
5 dkg vaj
1 marék dió
só, bors, oragano
1 tojás a kenéshez

Elkészítés
A diót pirítsd meg, majd aprítsd fel. A gongornolát aprítsd fel, majd nyomkodd össze egy villával és keverd ki a vajjal. Add hozzá a diót, ha szükséges sózd, ízesítsd borssal és oreganoval. 
A leveles tésztát tekerd ki, vágd fel 6 téglalapra. Mindegyiknek a közepére egy csíkban halmozz a töltelékből. A tészta szélét srégen vágd be, majd így hajtogasd egymára. A tetejét kend meg felver tojással, és tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (98) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (84) ital (46) karácsony (29) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (23) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő