Lecsós szelet kuszkusszal

A magyar és az arab konyha találkozása. 

Az első kaják egyike, amit gyerekként készítettem. Csak akkor a szüleim által vásárolt konzerv lecsót használtam hozzá, most azonban már abból készítem, amit én teszek el. Roppant egyszerű, gyors és finom, és felbodja a sima lecsót, ha az ember kicsit tartalmasabb ételre vágyik. 

lecsos_szelet02.jpeg

Hozzávalók - 2 főnek
4 szelet karaj
500 g lecsó konzerv
1/2 bögre kuszkusz
só, bors, olaj, víz

Elkészítés
A karajról távolítsd el a zsírt, kicsit ütögesd meg az öklöddel, hogy a rostjai fellazuljanak - nincs klopfolóm, ezért ezt a módszert használom - majd sózd és borsozd. Kevés olajon hirtelen süsd le a hús mindkét oldalát. Add hozzá a lecsót, ha nincs sok leve kevés vizet is, és fedő alatt főzd 25-30 percig, hogy a hús megpuhuljon. Utána add hozzá a kuszkuszt és egy bögre vizet, és főzd további 10 percig, hogy a kuszkusz is bedagadjon. A végén sóval és borssal ízesítsd, ha szükséges. Tejföllel és petrezselyemmel megszórva tálald.

Ennyire egyszerű. Jó étvégyat!

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (98) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (84) ital (46) karácsony (29) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (23) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő