Libasült káposztás cvekkedlivel

Ropogósra sült libacombhoz nem is illik más, mint a káposzta.

Ha libát eszünk, mindig a combját, ha kacsát akkor pedig a mellét választom. Fordítva szerintem kevésbé finom. Így a Márton napi libasült is combból készül. Mellé káposzta dukál, de a párolt vöröskáposzta helyett most káposztástésztát készítek. Igazi klasszikus páros, mégis kevés helyen találkozni vele. 

sult_libacomb01.jpeg

Hozzávalók - 4 személynek
4 libacomb
2 fej fokhagyma
2-3 ág rozmaring
só, bors

Hozzávalók a káposztás tésztához
1 kis fej káposzta
5 púpozott evőkanál cukor
fél csomag fodros kocka tészta
só, bors, olaj

Elkészítés
A libacombokat mosd meg, töröld szárazra, majd egy szemöldökcsipesszel távolítsd el, ha maradt rajta toll. Mindkét oldalát sózd és borsozd, és egy forró serpenyőben először bőrével lefele pirítsd le, majd a másik oldalát is. Utána szintén bőrével lefele tedd egy nagy tepsibe, tedd közé a keresztben félbevágott fokhagyma fejeket és a rozmaring ágakat. Önts alá kevés vizet, takard le, és süsd 180 fokra előmelegített sütőben 1,5-2 órán keresztül.
Közben készítsd el a káposztát. A külső leveleit távolítsd el, vágd ki a torzsáját és aprítsd fel. Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, majd dobd rá a káposztát. Ha kicsit összeesett, szórd meg a cukorral, és jól forgasd össze. Hagyd, hogy a cukor kicsit karamellizálódjon. Önts alá kevés vizet, és félig lefedve párold puhára. 
Főzd ki a tésztát és forgasd össze a káposztával, sóval és borssal ízesítsd. Aki pedig édesen eszi, ahogy én is, adjon hozzá még egy-két evőkanál cukrot. 
A libákra nézz rá néha, hústűvel ellenőrizd, hogy megpuhultak-e. Ha a hús omlós, vedd le a fóliát és takarás nélkül tedd vissza a sütőbe. 10-15 perc alatt először az alsó részét, majd utána ugyan ennyi idő alatt a bőrét is pirítsd meg. Ha sütés közben sok zsír sült ki a combokból, egy kanállal merd le, és tedd el. Később tudsz benne sütni, vagy uzsonnára készíthetsz belőle zsíroskenyeret. :)
A sült libacombokat káposztás tészta ágyon tálald. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő