Tejszínes gombás csirke

Egy egyszerű és gyors egytál étel.

Én mindig felhasználom a gombalábakat is. Levest, pörköltet, vagy valamilyen tejszínes ételt készítek belőle. Múlt héten rántott gombát csináltam, annak a lábait tettem el egy újabb ételhez. Miivel önmagában kevés volt, kiegészítettem néhány kisebb kalappal, meg egy fél csirkemellel. Gombás csirke lett belőle.

tejszines_gombas_csirke.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
1 kis fej vöröshagyma
fél csirkemell
10-15 dkg gomba
1-2 dl víz
2 dl tejszín
só, bors, liszt

Elkészítés
A vöröshagymát tisztítsd meg és aprítsd fel, és egy serpenyőben kevés olajon futtasd meg.
Közben a csirkét kockázd fel, sózd, borsozd és forgasd meg kevés lisztben. Add a hagymához és pirítsd le minden oldalát.
A gomba lábakat karikázd fel, a kalapokat tisztítás után vágd cikkekre, majd mehet ez is a serpenyőbe. Sózd meg, majd hagyd, hogy a gomba levet eresszen. Öntsd fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje, majd kis lángon főzd 15-20 percig. Ezalatt a víz sűrű szafttá alakul át. Öntsd fel a tejszínnel, sózd, borsozd és forrald össze.
Rizzsel kínáld. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő