Almakompót

Fűszeres, puha alma, amit nem csak az íze miatt jó készíteni, hanem mert istani illatok lengik be a lakás a főzés közben. 

Gyerekkoromban az egyik legtöbbet készített finomság volt ősszel az almakompót. Ebéd, vagy vacsora után olyan jó volt egy kis tálból elmajszolni a fűszeres, puha almadabarokat, utána pedig meginni a levét, mint egy szörpöt. 
Nagyon könnyen elkészül, és nem csak nasi lehet belőle, hanem ha leturmixoljuk krémet készíthetünk belőle zabkására, kínálhatjuk egyben sütött húsok mellé, vagy sütik mellé is. 

alma01.jpg

Hozzávalók
3-4 alma
2-3 dl víz
2 evőkanál cukor
4-5 db szegfűszeg
1 rúd fahéj

Elkészítés
Az almákat hámozd meg, távolítsd el a magokat és darabold fel. Tedd egy tálba, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje az almákat, add hozzá a cukrot és a fűszereket. Kis lángon főzd 15-20 percig, míg az alma megpuhul. A szegfűszeget és a fahéjat vedd ki belőle tálalás előtt. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő