Juhtúróval töltött rántott gomba

Egy igazi, magyar klasszikus. 

Manapság nem divatos rántott ételeket készíteni, mondván, hogy olajban sütni egészségtelen. Akár az, akár nem, imádom a rántott zöldségeket: a cukkinit, a karfiolt, na és a gombát. Főleg, ha a gomba töltve van juhtúróval. A hét elején, szép, nagy gombákat kaptam a piacon, ami adta magát, hogy megtöltsem és kirántsam.  

rantott_gomba.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
30 dkg gomba
15 dkg juhtúró
liszt
tojás
prézli
olaj

Elkészítés
A gombák szárát távolítsd el, és húzd le a héját. A juhtúróval töltsd meg a kalapokat: jól nyomkodd bele, hogy a túró teljesen kitöltse. Lisztbe, tojásba, majd prézlibe forgatva panírozd ki. 
Forró olajban néhány perc alatt süsd meg. 
Petrezselymes rizzsel és majonézzel kínáld.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő