Fóliában sült makréla

Makrélát nem csak grillezni lehet, a fóliában sült változat is nagyon finom.

A makréla tipikus tengerparti étel: a friss halat hajókon a kikötőlben szokták grillezni. Ahonnan a jó illatok jönnek, és hosszú a sor, ott biztos, hogy makréla készül. :)
De sorbanállás és grill nélkül is ehetünk finom makrélát, ráadásul nem csak nyáron. A sütőben néhány zöldséggel, fóliába tekerve gyorsan elkészül. 

folias_makrela.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
2 db pikkelyezett, kizsigerelt makréla
1/2 sütőtök
2 kisebb fej vöröshagyma
1 csokor friss kakukkfű
2 gerezd citrom
só, bors, rozmaring, olívaolaj, alufólia

Elkészítés
A makrélákat mosd át, töröld szárazra, majd írdald be a bőrét mindkét oldalon. Dörzsöld be sóval, borsal és morzsolt rozmaringgal. Jusson bőven a kis válytokba és a hasába is. A kakukkfüvet és a citromot tedd a halak hasába, majd fektesd őket egy-egy nagy darab alufóliára. 
A hagymát pucold meg és vágd gerezdekre. A sütőtököt mosd meg és darabold fel. Rakd körbe velük a halat. Locsod meg olívaolajjal. A fóliát minden oldalon zárd össze, mint egy kis batyut. Tedd egy tepsibe a csomagokat és 160 fokon 20-25 perc alatt süsd készre. Ha a hal és a zöldségek megpuhultak, nyitsd ki a fóliát, és tedd vissza a sütőbe pár percre, hogy egy kis színt kapjon. 

Jó étvágyat!

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő