Sütőtökös goffri szendvics

A goffrit nem csak édesen, hanem sósan is ehetjük. Ez a szendvics pedig szuper uzsonna, vacsora lehet. 

Ha kérdeznétek, nem még nem unom a sütőtököt. :D Sőt, jó néhány recepttel készülök még nektek. Édessel, sóssal egyaránt. Összesen 6 hatalmas sütőtök lapul a spejzban, ami mind a telken termett. Van, ami még nem teljesen érett, de szerenécsre a sütőtök utóérő, és hamarosan felhasználható lesz. 
A mostani recept kicsit rendhagyó, mert nem csak, hogy sós goffrit sütöttem, hanem szendvicseket gyártottam belőle, és úgy ettük meg vacsira. 

goffri_szendvics.jpg

Hozzávalók a goffrihoz
200 g liszt
2 csipet só
1/4 csomag sütőpor
2 teáskanál pumpkin spice fűszerkeverék
300 g sütőtök püré
50 ml olaj
2,5 dl tej

Hozzávalók a vajhoz
1 doboz natúr vajkrém
1/2 teáskanál morzsolt zsálya

Elkészítés
Egy tálba mérd ki a goffri hozzávalóit, majd egy kézi habverővel keverd össze. Goffrisütőben süsd meg.
A vajkrémhez keverd hozzá a zsályát. 
A kész, kihűlt goffrikat kend meg a zsályás vajkrémmel, kettőt boríts egymásra. 
Brie sajttal és szőlővel kínáld.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (92) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (78) ital (44) karácsony (19) kenyér (49) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (94) leves (32) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (31) saláta (23) tipp (31) ünnep (26) vega (83) vendégváró (21) Címkefelhő