Sajtos tészta

Vagyis az amerikai mac and cheese, a gyerekek kedvence.

A sajtos tésztát imádják a tesóm gyerekei, két tányérral be tudnak lapátolni a reszelt sajttal megszórt spagettiből. Nekem több liter víz kéne ahhoz, hogy ez lecsússzon a torkomon, de van egy recept, amit viszont nagyon szeretek. A sajt egy laza besamellel van krémesre főzve, majd ebbe forgatom bele a tésztát. Készülhet mini makarónival, apróra összetört spagettivel, vagy csiga tésztával is. Én most házi makarónit készítettem hozzá.

mac_and_cheese.JPG

Hozzávalók - 2 főnek
2 adag tetszés szerinti tészta
20 dkg reszet sajt (lehet többféle, vegyesen)
3 dkg vaj
3 dkg liszt
3 dl langyos tej
só, bors, petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés
A tésztát főzd ki. 
A vajat tedd egy lábosba, és olvaszd fel, add hozzá a lisztet és ez kézi habverővel keverd simára. Folyamatos kevergetés mellett apránként add hozzá a tejet úgy, hogy csomómentes legyen. Sóval és borssal ízesítsd, majd kis lángon főzd, amíg el nem kezd sűrüsödni. Ekkor add hozzá a reszelt sajtot/sajtokat és főzd tovább addig, amíg fel nem olvad. Keverd bele a kifőzött tésztát. 
Felaprított petrezselyemmel megszórva tálald.

 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő