Maradék grillcsirke mentés 1.

A tortilla késztés egy jó módja annak, hogyan keltsük új életre a maradék sült csirkét.

A hétvégén sütött grillcsirke, bármennyire is kicsi volt (2 kg), kétszeri étkezésre sem tudtuk elpusztítani az egészet. A maradék negyed csirkét már nem volt kedvünk megenni. Mivel ételt nem dobuk ki, és semmi nem mehet kárba, fűszerekkel és néhány hozzávaóval egy teljesen új ételt kreáltam belőle. Ez az új ízvilág ismét meghozta a kedvünket ahhoz, hogy csirkét együnk - harmadik napja zsinórban egymás után. :)

tortilla.JPG

Hozzávalók - 2 főnek
maradék negyed grillcsirke mell
1-2 teáskanál mexikói fűszerkeverék
2-3 evőkanál paradicsom püré
fél vörösbab konzerv
fél kukorica konzerv
6 szem koktélparadicsom
4 tortilla lap
salsa szósz, tejföl

Elkészítés
A csirkét tépkedd szálaira. Egy serpenyőben olvassz fel kevés vajat, forgasd át benne a csirkét, majd add hozzá a fűszerkeveréket és a paradicsom pürét. Pirítsd néhány percig, majd keverd hozzá a babot.
A koktélparadicsomot kockázd fel, a kukoricát szűrd le. Jöhet a tortilla összeállítása. 
A tortilla lapot melegítsd meg, majd kend meg egy teáskanál tejföllel és salsa szósszal. Egy csíkban halmozz a közepére a csirkéből, a kukoricából, majd a paradicsomból. Tekerd fel, és már eheted is!

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő