Rozmaringos karaj

Egészben sült karaj rozmaringgal és zöldségekkel.

A rozmaring az egyik kedvenc fűszerem. Imádom, hogy a mediterrán országokban a rozmaringot sövényként ültetik, hatalmas bokorrá nő, az illata meg egy egész környéket beborít.
Cserepes rozmaringot mindig tartok itthon, mert a legjobb a friss ágakat használni a főzéshez. Így lesz igazán illatos és aromás az étel.  

img_3472.JPG

Hozzávalók – 2 főnek
40 dkg csontos, bőrös karaj
4 ág rozmaring
4 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
4 fej krumpli
só, bors
olaj

Elkészítés
A karaj bőrét egy kés hegyével, vagy pengével keresztben írdald be. Jól dörzsöld be a húst sóval és borssal.
A húst 2 helyen szúrd át, és a lyukba tegyél 1-1 rozmaring ágat, majd a beírdalt bőrbe is nyomkodj bele 2 szálat. Dobd mellé a megpucolt és feladarabolt zöldségeket
A karajt tedd egy tepsibe, locsold meg olajjal és önts alá kevés vizet. Letakarva süsd, 40-45 percet, hogy a hús megpuhuljon, majd süsd további 10-12 percet, hogy a bőre ropogósra süljön. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő