Ricottás-spenótos batyu

Krémes ricotta és friss spenót roppanós tésztában. 

A legszívesebben friss alapanyagokból főzök, sütök. A leveles tésztát is rendszeresen magam gyúrom, de áldom azokat a félkész termékeket, amik megkönnyítik a főzést és a mindennapokat.
Az, hogy valami félkész, konzerv, vagy mirelit, nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem minőségi, és nem lehet finomat készíteni belőle. És az sem hátrány, hogy megmentik az ember életét, amikor rohangálós napjai vannak, és tényleg csak 20 perce van összedobni valamit. Ezért tartok mindig otthon azonnal használható leveles tésztát. :)

spenotos_ricottas_batyu.JPG 

Hozzávalók - 8 db-hoz
1 csomag hűtőpultos leveles tészta
1/2 doboz ricotta
2 marék bébi spenót
só, bors, szerecsendió

Elkészítés
A leveles tésztát tekerd ki a csomagból, és kockázd fel 8 darabra. Minden kocka közepére tegyél egy kupac ricottát, fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval, majd borítsd be bébi spenót levelekkel.
A leveles tészta sarkait hajtsd fel, csippentsd össze, így készíts kis batyukat. Kend meg felvert tojással, vagy ha van a sütésből kimaradt tojásfehérjéd, akkor azzal, és tedd 180 fokos sütőbe 10-15 percre. 
Reggelire, vagy uzsonnára tökéletes harapnivaló.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő