Uborkás vodka koktél

Az uborka nyáron igazán frissítő. Vízbe és koktélba is kerülhet.

Az nem ismeretlen, hogy az oroszok ecetes uborkát fogyasztanak a vodka mellé. De kígyóuborkával is igazán különleges, frissítő ízt adhatunk italainknak. Egyre több, főként vodka, vagy gin alapú koktélba tesznek uborka szeleteket, ami elsőre ugyan furcsán hangozhat, de érdemes kipróbálni. 

uborka_koktel_fotor.jpg

Hozzávalók - 1 pohárhoz
fél lime leve
0,5 cl vodka
2 dl prosecco
1 kanál menta szirup
1-2 vékony szelet uborka

Elkészítés
A lime levét csavard ki és öntsd egy nagy pohárba. Add hozzá a vokát, majd a proseccot. A pohárba tegyél egy-két szelet uborkát, majd egy kanállal óvatosan csurgasd bele a menta szirupot.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő