Baba ganoush

A közel-keleti padlizsánkrém.

Ezt a padlizsánkrémet hívhatnánk padlizsán hummusznak is, mert az egyik fontos összetevője a tahini, vagyis a szezámmag krém, ami a hummuszba is kerül. Csicseriborsó helyett azonban ehhez a krémhez sült padlizsánt használunk, ami készülhet a sütőben, a grillen, vagy gázláng fölött is.  Ha sütőt, vagy gázlángot használunk, azzal tudunk egy kis füstös ízt csempészni bele, hogy füstölt sót használunk az ízesítéséhez.

baba_ganoush_fotor.jpg

Hozzávalók
3 közepes padlizsán
2 evőkanál tahini paszta
1/4 lime leve
1 gerezd fokhagyma
1 csipet só
1 evőkanál olíva-, vagy szezámolaj

Elkészítés
A padlizsánt süsd meg, míg a héja fekete nem lesz. Utána tedd egy hűálló tálba, és takard le folkappal, hogy a gőzben megpuhuljon, és könnyen lejöjjön a héja.
A kész padlizsán húsát kanalazd egy késes robotgépbe, add hozzá a többi hozzávalót és dolgozd össze.
Pirítóssal és lime szeletekkel tálald.

TIPP
A tahini krémet is elkészítheted otthon. Két marék szezámmagot egy serpenyőben piríts meg, tedd a késes robotgépbe, majd adj hozzá 1-2 evőkanál szezám-, vagy semleges ízű olajat, és dolgozd krémesre.

 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő