Görögdinnye gazpacho

A spanyolok hideg paradicsomlevese egy kis csavarral.

A kedvenc gazpacho receptemet már megosztottam veletek. Ilyen melegben napokig tudnék a jéghideg, krémes levesen élni - talán csak a fagyi esik jobban nála. Ráadásul elég hozzá egy turmixgép, és 5 perc alatt kész. 
Most is ezt készültem épp összedobni ebédre, amikor megláttam, hogy ott árválkodik a hűtőben egy darab görögdinnye, amit azért nem eszünk meg, mert megkásásodott. Gondoltam egyet és hozzáadtam a zöldségekhez. És milyen jól tettem! Egy kicsit átalakítva a korábbi recepet, isteni lett a leves!

gorogdinnye_gazpacho01.JPG

Hozzávalók - 5-6 dl
2 nagy szelet görögdinnye
1/4 uborka
1/2 zöld kaliforniai paprika
2 paradicsom
2 szelet kenyér
4-5 levél menta
olívaolaj, fehérborecet, só, bors

Elkészítés
Először készíts elő mindent:
-a kenyér héját vágd le, és áztasd be vízbe
-a paradicsomok alját vágd be kereszt alakban, majd tedd forró vízbe 1-2 percre, utána könnyen le tudod húzn a héjukat
-az uborkát pucold meg és darabold fel
-a paprikát csíkozd fel
-a dinnyét kockázd fel és szedd ki a magjait
Ha ezzel megvagy, tegyél mindent a turmixgépbe, locsold meg 1-2 teáskanál fehérbor ecettel, majd 2-3 evőkanál olívaolajjal, és turmixold össze. Ízesítsd sóval és borssal. Ha túl sűrű, és nem viszi a gép, adj hozzá kevés vizet. 
Jól behűtve kínáld, vagy dobj pár jégkockát a poharakba. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (119) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (108) ital (50) karácsony (41) kenyér (76) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (120) leves (47) négy szuper (23) nektek (48) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (47) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő