Kenyérsaláta

Nehogy kidobd a szikkadt kenyeret! Készíts belőle salátát.

Az olaszok aztán tudják, hogyan hasznosítsanak minden alapanyagot, még akkor is, ha az maradék, vagy már önmagában nem fogyasztható. A megmaradt ételetből azok kombinálásával készítenek újat, a száraz kenyérből pedig levest főznek, vagy összedobnak egy salátát. Ez utóbbit a legtöbbször húsmentesen fogyasztják, hiszen a maradékokból való főzést a szegénység hívta életre Olaszországban. Én azonban teszek bele húst is, most éppen kacsamellett sütőttem hozzá, de fűszeres karajjal, maradék grillcsirkével, vagy steak-kel is elkészíthető.

kenyersalata_fotor.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
20 dkg hús
4 kápia paprika sütve
2 marék olívabogyó
1/2 szikkadt baguette
olívaolaj, balzsamecet

Elkészítés
A paprikákat 200 fokos sütőben süsd addig, míg kicsit megfeketedik a héjuk. Tedd őket egy tálba, takard le, így könnyebben le tudod majd húzni a héjat. Ha kihűlt, pucold meg, távolítsd el a magokat, és csíkozd fel. Locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd félre.
Ha nem maradék húst teszel a salátába, fűszerezd be a húst, és süsd meg. Én a kacsa bőrét beírdaltam, majd sóval és borssal ízesítettem, forró serpenyőben, először a bőrével lefele, majd a másik oldalán sütöttem 8-8 percig. A kacsára egy fedőt és egy nehezéket tettem, így szép kérget kapott.
Ha elkészült a hús, pihentesd néhány percig, majd csíkozd fel.
Ha maradék húst használsz, csíkozd fel, vagy tépkedd szálaira. 
A baguette-t vágd kockákra, majd egy száraz serpenyőben pirítsd meg. Tedd egy salátás tálba, locsold meg olívaolajjal és balzsamecettel, keverd össze. Add hozzá a paprikát (az olajjal együtt), a húst és a felezett olívabogyót. Jól keverd össze. Ha a kenyér beitta az olajat és az ecetet, locsold meg velük újra.

Tudnak ezek az olasz, nem?

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (98) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (84) ital (46) karácsony (29) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (23) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő