Görögdinnye nyárs

Dinnye, feta és fűszerek. Elsőre furcsán hangozhat, de isteni parti kaja. Grillezés után nem is tudok jobb desszertet elképzelni. 

A nyaralásunk minden reggel és este ettem görögdinnyét, mert ezt kínálták desszertnek. Persze, én volt, hogy belecsempésztem a salátába az uborka, a paradicsom és a hagyma mellé, hogy feldobjam kicsit. Ez ihlette azt a nyársat, amit már itthon készítettem, azt a tzatziki fűszert felhasználva, amit Ciprusról hoztunk.
A fűszerkeverék egyébként könnyen elkészíthető: 1 rész fokhagymapor, 1 rész só, 2 rész kapor, 2 rész, oregano, 2 rész petrezselyem. Ez az általam hazahozott fűszer alapján készített saját recept.

dinnye_fetaval_fotor.jpg

Hozzávalók
görögdinnye
feta sajt
tzatziki fűszer

Elkészítés
A görögdinnyét és a fetát is kockázd fel nagyából egyforma darabokra. Egy nyársra húzd fel őket váltogatva: 4-5 kocka dinnyét, és 3-4 kocka fetát. Tedd egy tálra, majd szórd meg a fűszerrel.

Ebben a nagy melegben a legjobb falatok ezek. :) 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő