Bazsalikomos Campari szóda

Egy kis retro feldobva valami újjal.

Arról tavaly nyáron már írtam, hogy a szüleim körében a Campari szóda volt a menő ital a ’80-as években. A retró pedig ma virágkorát éli, így minden téren előkerül, ami egykor trendi volt. Így van ez az ételekkel és italokkal is, annyi csavarral, hogy egy kis újítással tökéletesíthetjük azokat. 

fullsizeoutput_430.jpegA kép csak illusztráció (forrás: Pinterest), ugyanis ezt a koktél a nyaralás alatt ittunk, ahol nem volt nálam fotós cucc, így nem készült itt használható kép róla.


Hozzávalók
– 1 pohárhoz
4 cl Campari
2 cl citrom, vagy lime lé
2 dl szóda
2-3 bazsalikom levél
jég

Elkészítés
Tegyél egy pohárba néhány jégkockát, öntsd rá a citrom, vagy lime levet, add hozzá a Camparit és a szódát. Néhány bazsalikom levelet kicsit törj meg az ujjaiddal, hogy az aromák felszabaduljanak belőlük, és dobd azokat is a pohárba. 

Melegben kellemes, kesernyés hűsítő.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő