Angol citromkrém

Az angol citromkrém, vagyis a lemon curd jó sütikhez, kekszekhez, de akár magában is meg lehet enni. 

Van, aki annyir szereti a citromot hogy a gyümölcsöt is meg tudja enni - csak úgy magában. Nekem az túl savanyú, de a citromos krémeket, sütiket nagyon szeretem. Gyerekkoromban a citromos nápolyi volt egy időben a sztár, a nagypapám a piacról hozott nekem mindig.
Nyáron pedig nagyon szeretem a citromos, frissítő krémeket. Ilyen az angol citromkrém is, amit akár magában is meg tudok enni.  

lemon_curd_fotor01.jpg 

Hozzávalók
100 g cukor
2 tojás
2 citrom leve
50 g vaj

Elkészítés
A krémet gőz fölött kell készíteni, lassan, nehogy a tojásból rántotta legyen. Ezért tegyél fel egy edényben kevés vizet, és keress egy olyan fém keverőtálat, amit rá tudsz tenni, de az alja nem lóg bele a vízbe.
Ebben a keverőtálban először egy kézi habverő segítségével keverd habosra a tojásokat a cukorral. Tedd a gyöngyöző víz fölé, majd kezd el összemelegíteni. Kevergetés mellett csurgasd hozzá a citromlevet, majd kevergesd addig amíg puding állagúra sűrűsödik. Ekkor vedd le az edényt a gőzről, keverd bele a vajat, majd hagyd kicsit kihűlni, mielőtt felhasználnád.
Fogyasztható azonnal, de el is teheted egy kis üvegbe. A hűtőben néhány napig eláll. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő